Heel het jaar door recyclen met Shop&Drop en de E-waste race

Teveel oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers of defecte wekkers belanden nog bij het normale afval. En dat is zonde, want zulke apparaten zitten vol met waardevol materiaal dat hergebruikt kan worden. Niet inleveren is bovendien slecht voor het milieu”. Samen zorgen de E-waste race en Shop&Drop dat het voor jou het héle jaar zo gemakkelijk mogelijk is om je afval gescheiden te droppen!

Vele helden van basisscholen in Utrecht en Amsterdam gaan de komende weken weer op pad om zoveel mogelijk e-waste in te zamelen. Geweldig! Samen zamelen ze vele kilo’s elektronisch afval in, dat anders stof staat te vangen of bij het gewone vuil gedumpt wordt. Maar wat nou als deze kanjers weer in de schoolbanken zitten? Of jouw mobieltje het juist begeeft, wanneer het stof van de race nét is neer gedaald? Of wanneer je toevallig een oude winterjas wilt inleveren voor hergebruik of recycling, in plaats van een kapotte mixer?

Dan schiet Shop&Drop je te hulp! Met de gratis Shop&Drop app kun je het hele jaar door je afval gescheiden inleveren (en hiervoor punten ontvangen) in jouw buurt. De app laat je zien dat die inleverlocaties vaak op plekken zitten waar je ze helemaal niet verwacht! Soms kun je bijvoorbeeld bij de winkel waar je jouw kleren koopt, ook je afdankertjes inleveren. En wist je dat je bij stadsboerderij Gagelsteede in Utrecht of voetbalvereniging FC Amsterdam je frituurvet kunt droppen? Dát had je vast niet gedacht…

Ben jij een e-waste race held of heldin?
Jij weet nu waarom je je afval niet zomaar weg mag gooien! Dus, ben jij nog láng niet klaar met je afval scheiden, wil je verder racen, meer doen voor het milieu of gewoon meer punten verdienen?
Of ben je misschien ouder/buurman/kapper, en ben je aangestoken door het racen, en wil je ook een steentje bijdragen?

Download dan hier de gratis app voor je mobiel, en kijk waar je in jouw buurt de rest van je afval kwijt kunt.

Winnende Ideeen 

Timmy de Vos (E-waste race) en Francien Eppens (Shop&Drop) wonnen eind 2013 met hun concepten de E-waste 2.0 challenge. De jury prees de ideeën omdat ze kinderen en volwassenen op speelse wijze enthousiast maken voor afvalscheiding.