CBS Eben Haëzer uit Groot-Ammers wint de E-waste race in Waardlanden!

Na een zenuwslopende eindsprint met PCBS Eben Haëzer Leerbroek en de Merwedeschool uit Hardinxveld-Giessendam wint CBS Eben Haëzer uit Groot-Ammers de E-waste race in Waardlanden! Vandaag, maandag 29 juni, gaan ze op schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Totaal hebben de deelnemende scholen 13.190 oude en kapotte apparaten ingezameld. Wij zijn ontzettend trots op het mooie resultaat. Super bedankt!

Projectleider Joris Petterson is erg tevreden over de race: "De scholen hebben erg mooie resultaten geboekt. Honderden containers elektronisch afval zijn uit de huishoudens geplukt en worden nu op een juiste manier gerecycled. Het was inspirerend om te zien hoe de koplopers tot op het laatste moment hebben gestreden om de winst, ook voor mij was het een verrassing hoe de race zou eindigen. In het laatste uur heb ik de tussenstand misschien wel vijftig keer ververst om de sprint goed te kunnen volgen. Maar daarnaast gaat ook alle respect uit naar de scholen die de wedstrijd kleiner hebben gehouden maar daarbij wel een hele belangrijke bijdrage hebben geleverd. Het was bijzonder om te zien hoe groepen zich verenigde tot één team, soms zelfs kleine bedrijfjes met verschillende rollen vormden, om zich in te zetten voor het milieu en de toekomst, chapeau!"

De race was een samenwerking tussen de E-waste race, HVC, WEEE NL en de lokale afvalverwerker Waardlanden. 

Uitreiking CBS Eben Haezer

Foto: Groep 7 van CBS Eben Haëzer ontvangt de prijs uit handen van Rob Ruijtenberg van HVC en Ton Versteeg van Waardlanden.

Cbs Eben Haezer zet zich in

Foto: Opbrengst na campagne op het einde van een lokale rommelmarkt

Cbs Eben Haezer zet zich in

Foto: Groep 7 werkt als een klein bedrijfje samen om alle items in te voeren

Eindstand waardlanden

Foto: Eindstand E-waste race Waardlanden 2015 (03-06 t/m 26-06)