E-waste race gaat samenwerken met Weee Nederland

In 2015 gaat de E-waste race de samenwerking aan met Weee Nederland.

Samen gaan we in een half jaar acht E-waste races organiseren. Door samen op te trekken met Weee Nederland kunnen we in verschillende regio's door heel Nederland aan de slag. We benaderen zoveel mogelijk gemeenten met onze boodschap om je afval verantwoord te laten recyclen. Ons doel is om mensen bewust te maken dat recyclen van elektronisch afval nog veel beter kan. Vaak blijven er nog veel te veel spullen in een la of op zolder liggen. Deze oude spullen bevatten geregeld nog waardevolle grondstoffen die we kunnen hergebruiken. Samen met Weee NL gaan we proberen zoveel mogelijk van deze apparaten en hun grondstoffen terug in de kringloop te krijgen. 

Dit doen we uiteraard zoals altijd door er een leerzaam en leuk project van te maken! In acht regio's zullen basisscholen het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De deelnemende scholieren gaan aan de slag om zoveel mogelijk buurtbewoners te bereiken die hun elektronisch afval kunnen aanbieden op de website www.ewasterace.nl. Dit wordt vervolgens opgehaald door de scholieren zodat ze daar punten mee kunnen verdienen. De klas met de meeste punten aan het eind van een race wint een fantastische schoolreis! 

Wij zijn hartstikke blij met onze nieuwe samenwerking en kijken uit naar een fantastisch 2015. Een jaar waarin we weer een mooie bijdrage hopen te leveren aan het inzamelen en recyclen van e-waste. Maar ook vooral een jaar waarin we veel jongeren wat willen bijbrengen over ons elektronisch afval, het belang van zorgvuldig omgaan met je spullen en recyclen. Jongeren die tijdens de E-waste race weer heel veel buurtbewoners bereiken en bewust maken over wat zij geleerd hebben!