Basisschool Hof ter Weide wint voor de tweede maal E-waste race Utrecht

Groep 8 van Basisschool Hof ter Weide uit Utrecht deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de E-waste race. Vorig jaar wonnen zij (toen nog groep 7) met 2.764 ingezamelde apparaten de E-waste race Utrecht 2015. Dit jaar hebben ze maar liefst 5.485 apparaten weten in te zamelen; bijna twee keer zoveel. Ontzettend knap! Wethouder Kees Geldof kwam samen met Everhard Hegeman van Gemeente Utrecht de prijs uitreiken. De wethouder was ook zeer te spreken over de resultaten van deze E-waste race. 

Want dit jaar zijn er in Utrecht in totaal 25.855 apparaten ingezameld door alle deelnemende scholen. Vorig jaar waren dat er 16.107. Het was dus een zeer succesvolle editie van de E-waste race kunnen we wel stellen. Allemaal heel goed gedaan!

De winnaar mag op schoolreis naar NEMO Science Museum. W.G. van de Hulstschool is tweede geworden en wint daarmee een workshop van Repair Café Utrecht. Team Smurfendorp van Cleophas Jenaplanschool is derde en wint GreenNotes van aGreenStory voor de hele klas. Alle andere klassen met een score van 500 of hoger winnen het duurzaamheidsspel BliepBliep van MG Green Products. Allemaal van harte gefeliciteerd!