Mgr. Bekkersschool wint ASUS laptop met campagne 'Red e-waste uit de prullenbak!'

Groep 8 van basisschool Mgr. Bekkersschool uit Spijkenisse heeft met hun campagne ‘Red e-waste uit de prullenbak’ een ASUS laptop gewonnen. De school deed mee aan de prijsvraag van de online E-waste Race waarin ze een eigen campagne moesten bedenken met de boodschap ‘Red het e-waste uit de prullenbak’. Een jury bestaande uit Weee Nederland, ASUS en E-waste Race koos uit alle inzendingen uiteindelijk voor de Mgr. Bekkersschool. Zij maakte een informatief en aansprekend filmpje waarin ze mensen oproepen hun e-waste te recyclen. Deze boodschap hebben ze flink verspreid via social media. De klas wint met hun campagne een laptop die door ASUS ter beschikking is gesteld. 

De afgelopen maanden kregen honderden schoolklassen vanuit E-waste Race online lesmateriaal. Dit als alternatief voor de reguliere E-waste Race die vanwege Corona niet doorging. Tijdens dit lesprogramma leerden de leerlingen alles over grondstofschaarste, waar elektronisch afval terecht komt en waarom het belangrijk is dat e-waste naar de milieustraat wordt gebracht en niet in de afvalbak terecht komt. De eindopdracht van het lesmateriaal was om een campagne te maken met de boodschap ‘Red e-waste uit de prullenbak’. Hiervoor mochten de klassen zo creatief denken als ze maar wilde, filmpjes, flyers of een krant aanschrijven het mocht allemaal.

De online E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland, Reinis, gemeente Almere, HVC, gemeente Westland, Virol, AVRI, Reinigingsdienst Waardlanden, RAD Hoeksche Waard, gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray en gemeente Peel en Maas.