Zeer succesvolle races in maart en april. Alle records verbroken!

Zeer succesvolle races in maart en april. Alle records verbroken!

In maart en april waren er E-waste races in de regio’s Rotterdam, Eindhoven, Drechtsteden, Waardlanden, Rivierenland, Flevoland en Westland. De races waren een zeer groot succes.

In totaal werden in deze periode maar liefst 118.695 apparaten ingezameld, welke allemaal gerecycled gaan worden. Hiermee krijgen al deze elektrische apparaten een nieuw leven en besparen we grondstoffen.

En dan de records:

Tijdens de E-waste race in de regio Drechtsteden heeft het team van de Meridiaan maar liefst 9248  apparaten ingezameld. Dit is het hoogste aantal apparaten voor 1 team ooit!! De 55 kinderen van de Meridiaan hebben gemiddeld 168 apparaten per persoon ingezameld.

Bovendien werd tijdens de E-waste race in de regio Rivierenland de Sébaschool uit Ochten een score (aantal punten per kind) van 6565 behaald. Dit is de hoogste score ooit! De 15 kinderen van de Sébaschool hebben in totaal 6038 en dus gemiddeld 403 apparaten per persoon ingezameld.

Met deze resultaten hebben de Meridiaan en de Sébaschool een schoolreis naar Science Centre NEMO in Amsterdam gewonnen. De overige winnaars van schoolreizen naar Science Centre NEMO waren: De Regenboog (regio Rotterdam), De Merwedeschool (regio Waardlanden), De Zeester (Regio Westland en Flevoland). De reis van Brandaan uit Eindhoven won een schoolreisje naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

De winnaars, maar ook alle ander scholen mogen trots zijn op hun resultaten. We zijn benieuwd wanneer de records weer gebroken worden.

Wij danken onze partners Weee Nederland, HVC, Avri, Cure, en de betrokken gemeenten voor de samenwerking tijdens deze races.